World Central Kitchen va relua distribuirea de alimente în Gaza, la aproape o lună după ce şapte membri ai personalului său umanitar au fost ucişi într-un atac aerian israelian, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţia umanitară a precizat că are 276 de camioane cu opt milioane de mese pregătite să intre prin punctul de trecere Rafah.

"În cele din urmă, am decis că trebuie să continuăm să hrănim", a menţionat duminică organizaţia caritabilă.

Mai devreme în această lună, organizaţia caritabilă a anunţat că un convoi care pleca de la un depozit a fost atacat de Israel, ucigând şapte persoane şi stârnind un val de proteste internaţionale.

Forţele de Apărare ale Israelului au recunoscut că "greşeli grave" au dus la atacul fatal asupra lucrătorilor umanitari şi au demis doi ofiţeri superiori din cauza incidentului.

"Situaţia umanitară din Gaza rămâne dezastruoasă. "Ne reîncepem operaţiunea cu aceeaşi energie, demnitate şi concentrare asupra hrănirii cât mai multor oameni", a declarat directorul general al WCK, Erin Gore.

Organizaţia caritabilă a declarat că va trimite, de asemenea, camioane din Iordania şi va folosi portul Ashdod, unul dintre cele trei porturi principale de marfă din Israel, dar şi va construi o a treia bucătărie de mare producţie în Gaza.

Referindu-se la atacul aerian letal, organizaţia caritabilă a precizat că solicită în continuare o anchetă imparţială şi internaţională cu privire la moartea lucrătorilor umanitari, printre care se numără trei britanici, un palestinian, un australian, un polonez şi un cetăţean american-canadian.

"Deşi nu avem nicio asigurare concretă, continuăm să căutăm răspunsuri şi să milităm pentru schimbare cu scopul de a proteja mai bine WCK şi pe toţi lucrătorii ONG-urilor care servesc cu abnegaţie în cele mai grele condiţii umanitare", a declarat Gore.

WCK este unul dintre principalii furnizori de ajutoare de care Gaza are nevoie disperată şi spune că a furnizat peste 43 de milioane de porţii de mâncare în Gaza de la începutul războiului, în octombrie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.