Preşedintele american Joe Biden ”susţine libertatea de exprimare, dezbaterea şi nediscriminarea” în universităţi, anunţă Casa Albă, în contextul unor manifestaţii tensionate în campusurile americane împotriva Războiului Israelului în Fâşia Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universităţile au devenit un punct fiebinte de dezbatere în Statele Unite, iar o mişcare cere în întreaga Americă oprirea războiului în enclava palestiniană şi, mai larg, sfârşitul ocupaţiei israeliene în teritoriile palestiniene.

Dreapta americană acuză studenţii de antisemitism.

”Preşedintele consideră de libertatea de expirmare, dezbaterea şi nediscriminarea în campusurile universitare sunt importante”, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, o purtătoare de cuvânt a Casei Albe Karine Jean-Pierre.

Tensiuni rămân puternice în unele universităţi americane, mai ales la New York, dar şi pe Coasta de Est, după ce, la cererea univesrităţilor, poliţia a arestat mulţi studenţi care se opun războiului care devastează Fâşia Gaza.

Studenţii denunţă susţinerea militară şi diplomatică a Israelului de către Statele Unite.

Preşedintele democrat, care candidează în noiembrie la al doilea mandat împotriva lui Donald Trump, este prins la mijloc între această susţinere a Israelului şi furia unei părţi a alegătorilor săi de stânga, mai ales tineri.

Joe Biden a promulgat miercuri un plan vast de ajutare a Israelului.

Acest plan prevede miliarde de dolari destinate să răspundă ”nevoii urgente de ajutor umanitar” al Fâşiei Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.