Noul şef al diviziei de avioane comerciale a Boeing a declarat că producătorul american de avioane se confruntă cu ”un moment crucial”, în timp ce lucrează pentru a creşte calitatea şi a răspunde preocupărilor semnificative din partea autorităţilor de reglementare şi companiilor aeriene, după ce un panou fix de uşă s-a desprins de pe un avion 737 MAX 9 aflat în zbor, în ianuarie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Acesta este un moment esenţial pentru noi şi avem de lucru serios pentru a construi încrederea şi pentru a ne îmbunătăţi operaţiunile”, a declarat Stephanie Pope, care a fost numită luni preşedintă şi CEO al Boeing Commercial Airplanes, într-un e-mail adresat angajaţilor, văzut de Reuters.

Pope a fost numită directoare de operaţiuni în decembrie şi îşi păstrează titlul după ce a ocupat o gamă largă de posturi anterioare la Boeing.

Luni, CEO-ul Boeing, Dave Calhoun, a anunţat că va pleca până la sfârşitul anului, în timp ce şeful de multă vreme al companiei de avioane comerciale, Stan Deal, s-a pensionat, cu efect imediat, iar preşedintele consiliului de administraţie Larry Kellner a demisionat şi a fost înlocuit în această funcţie de directorul Steve Mollenkopf.

Boeing a fost supus unor critici intense de când un panou fix de uşă al unui avion nou 737 MAX 9  al companiei Alaska Airlines s-a desprins la o altitudine de circa 5.000 de metri.

În urma incidentului, FAA a consemnat la sol avioanele MAX 9 timp de câteva săptămâni, a împiedicat Boeing să crească ritmul de producţie al acestui tip de avioane şi i-a ordonat să elaboreze un plan cuprinzător pentru a aborda ”problemele sistemice de control al calităţii”, în termen de 90 de zile.

Producţia Boeing a scăzut sub maximul de 38 de avioane MAX pe lună pe care îl permite FAA.

Departamentul de Justiţie a deschis o anchetă penală în incidentul legat de MAX 9.

"Drumul nostru înainte este clar. Vom pune siguranţa şi calitatea mai presus de orice pentru a îndeplini şi a depăşi aşteptările autorităţilor noştri de reglementare, clienţilor, publicului zburător şi unul altuia", a spus Pope.

Ea a spus că în următoarele două săptămâni, ”îmi va petrece timpul întâlnindu-mă şi interacţionând cu echipa noastră, pe măsură ce îmbunătăţim şi implementăm planul nostru de îmbunătăţire a siguranţei şi a calităţii”.

Administratorul FAA, Mike Whitaker, a spus mai devreme că agenţia şi Boeing speră până la sfârşitul lunii martie să definească etapele pe care producătorul trebuie să le îndeplinească.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.