Guvernatorul regiunii Smolensk, din vestul Rusiei, a declarat sâmbătă că o dronă ucraineană a lovit peste noapte un depozit de combustibil, provocând un incendiu, în timp ce un atac asupra centrului regional a fost respins, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina şi-a intensificat atacurile asupra rafinăriilor de petrol din Rusia, al doilea exportator mondial de petrol, de la începutul anului, în încercarea de a reduce veniturile din energie ale Moscovei şi banii disponibili pentru armată. Nu există rafinării mari de petrol în regiunea Smolensk.

Guvernatorul, Vasili Anokhin, a declarat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că drona a atacat o instalaţie de energie din regiunea Kardim la ora 2 a.m., lovind un rezervor cu combustibil şi lubrifianţi cu ulei.

Pompierii se ocupă de incendiu, a adăugat el.

"Ca urmare a muncii forţelor de apărare antiaeriană, aeronava a fost doborâtă. Cu toate acestea, în urma căderii resturilor, un rezervor cu lubrifianţi şi combustibil a luat foc", a spus el.

Guvernatorul a mai adăugat că nu este clar dacă au fost răniţi oameni în atac.

”În prezent, a fost respinsă o încercare de atacare a obiectelor aflate pe teritoriul centrului regional. Vă rugăm să rămâneţi calmi şi să nu filmaţi activitatea forţelor de apărare aeriană. Serviciile de salvare şi de aplicare a legii sunt la locul evenimentelor pentru a vă asigura siguranţa”, a scris el într-un mesaj separat.

Rusia spune că atacurile cu drone echivalează cu terorism. Ucraina nu confirmă şi nu neagă oficial că atacă rafinăriile din interiorul Rusiei, dar spune că facilităţile sunt ţinte legitime care ajută efortul militar rusesc într-un moment în care atacurile ruseşti lovesc oraşele şi infrastructura ucrainene, inclusiv instalaţiile energetice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.